15 τρόποι για να ζεστάνετε τη σχέση σας


Οι στιγμές της οικειότητας που μοιραζόμαστε δεν μας φέρνουν μόνο ευτυχία, αλλά μπορούν να διατηρήσουν μία σχέση όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Εάν χάσετε κάποια από την οικειότητα (είτε συναισθηματική είτε σωματική) στη σχέση σας, εδώ υπάρχουν 15 τρόποι για να την πάρετε ξανά πίσω.




Κάνετε διαρκώς ερωτήσεις 

Οι σύμβουλοι γάμων συμφωνούν πως η αποτυχία στην επικοινωνία βρίσκεται στη ρίζα πολλών προβλημάτων στις σχέσεις. Εάν μιλάτε με τον σύντροφό σας αλλά η συζήτηση είναι συνήθως για τα παιδιά, τα χρήματα ή το γεγονός πως το σκύλος ήταν άρρωστος εκείνο το πρωί, είναι καιρός να εστιάσετε από την αρχή στο θέμα.


Κουβέντα στο κρεβάτι


Υπάρχει κάτι μαγικό στις ψιθυριστές συζητήσεις που κάνουμε στο κρεβάτι. Ξαπλωμένοι μαζί κάτω από τα σκεπάσματα αυτό οδηγεί από μόνο του στην οικειότητα. Εάν δεν κάνετε κάτι άλλο, αλλάξτε την ρουτίνα σας έτσι ώστε να μπορείτε να περνάτε μαζί λίγο ποιοτικό χρόνο ανάμεσα στα σεντόνια, ακόμα κι αν είναι μόνο για να μιλήσετε.

Αυτό σημαίνει να απαγορέψτε την τηλεόραση και τα παιδιά από το δωμάτιο και να σιγουρεύετε πως πάνω στο κρεβάτι την ίδια ώρα, ή έστω κάποιες μέρες την εβδομάδα. Με την συναισθηματική οικειότητα επαναπροσδιορισμένη, είναι πολύ πιθανό να δείτε βελτίωση και στην σεξουαλική σας οικειότητα.

Κάντε ένα κομπλιμέντο

Είναι εύκολο να κριτικάρετε και να παραπονιέστε, ωστόσο η υπερβολική αρνητικότητα μπορεί να διαβρώσει ακόμα και τις πιο δυνατές σχέσεις. Έρευνες έχουν δείξει πως χρειάζονται επτά θετικά σχόλια για να εξισορροπήσουν ένα αρνητικό. Γι’ αυτό αρχίστε να σκορπάτε αγάπη!]

Σε όλους αρέσει να αισθάνονται πως τους προσέχουν και τους εκτιμούν και ένα απρόσμενο (αλλά από καρδιάς) κομπλιμέντο μπορεί να κάνει πολύ καλό. Έχει υπέροχα χέρια; Σας αρέσει ο τρόπος που γελάει; Το να εστιάσετε στα θετικά βοηθάει να χτίζετε συμπάθεια και να δημιουργείτε ένα χώρο εμπιστοσύνης για να ανθίσει σ’ αυτόν η οικειότητα.


Η δύναμη του αγγίγματος


Η καλή επικοινωνία δεν έχει να κάνει μόνο με το μιλάτε. Μία αγκαλιά στο τέλος μίας δύσκολης μέρας ή ένα καθησυχαστικό σφίξιμο του χεριού μπορεί να σημαίνει τόσα πολλά. Εάν ανακαλύψετε πως αγγίζετε σπάνια τον σύντροφό σας, αξίζει να ξαναρχίσετε αυτή τη συνήθεια.

Κάντε μία συνειδητή προσπάθεια να κρατηθείτε από τα χέρια όταν βγαίνετε έξω, είτε στο δρόμο, είτε σ’ ένα εστιατόριο. Εάν το σεξ είχε βγει από την ατζέντα σας εδώ και κάμποσο καιρό, μικρά αγγίγματα μπορούν να βοηθήσουν να ανοίξετε ξανά την πόρτα της σωματικής οικειότητας.


Να θυμάστε να φιλιέστε


Έρευνες δείχνουν πως τα ζευγάρια που φιλιούνται κάθε μέρα είναι πιο πιθανό πως θα παραμείνουν μαζί. Κατά κάποιους τρόπους, το να φιλιέστε είναι πιο άμεσο από το σεξ (θυμηθείτε την Τζούλια Ρόμπερτς και τον "δεν φιλάμε" κανόνα της στο Pretty Woman;).

Οι σύμβουλοι γάμοι αναφέρουν πως τα ζευγάρια σταματούν να φιλιούνται πριν σταματήσουν να κάνουν σεξ. Εάν ο σύντροφός σας είναι τυχερός να δεχθεί ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο, ξαφνιάστε τον την επόμενη φορά που θα περάσει την πόρτα με πολλά φιλιά.


Θαλάσσια σπορ

Πολλά ζευγάρια ανακαλύπτουν πως αφού αποκτήσουν μία οικογένεια, χάνουν κάποια από την οικειότητα που απολάμβαναν κάποτε. Στις προ-εγκυμοσύνης ημέρες αυτό μπορεί να οφείλεται απλά στην κούραση, στον καταλογισμό των νέων ρόλων ή επειδή αισθάνονται λιγότερο ελκυστικοί. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, μπορεί απλά να είναι μία υπόθεση απουσίας της παραμικρής προσωπικής ζωή!

Εάν δεν μπορείτε να κρατήσετε τα παιδιά μακριά από το κρεβάτι, σκεφτείτε να κλειδώσετε την πόρτα και να κάνετε ένα ντους μαζί κάθε πρωί ή να καθίσετε για πολύ ώρα σε μία γεμάτη μπανιέρα, όταν εκείνα θα έχουν κοιμηθεί. Καλή «καθαρή» απόλαυση ή η προοπτική να διασκεδάσετε κάνοντας κάτι «βρώμικο». Εξαρτάται από εσάς.


Δοκιμάστε κάτι καινούργιο σήμερα


Οι περισσότερες σχέσεις φτάνουν σ’ ένα τέλμα κάποια στιγμή. Οι γεμάτες αδρεναλίνη πρώτες μέρες μπορεί να μοιάζουν αιώνες πριν, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να πάρετε λίγο από τον ενθουσιασμό ξανά πίσω.

Αποδράστε από την καθημερινή σας ρουτίνα και κάντε κάτι νέο: μάθετε σάλσα, κλείσετε μία βόλτα με ένα αερόστατο, κάντε μαζί μαθήματα ηθοποιίας, οτιδήποτε θα σας κάνει να "ξεκουνήσετε". Μία καινούργια εμπειρία που θα μοιραστείτε από κοινού θα σας φέρει κοντά, και, αν μη τι άλλο, θα σας δώσει κάτι καινούργιο για να μιλήσετε!


Φύγετε μακριά από όλα


Ακόμα και οι δυνατές σχέσεις μπορούν να αρχίσουν να λιμνάζουν εάν δεν αναζητήσετε για καινούργιους τρόπους να εξερευνήσετε και να απολαύσετε ο ένας την παρέα του άλλου. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να εκκινήσετε τα πράγματα είναι να κάνετε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Ταξιδέψτε σε μία μακρινή χώρα και γνωρίστε νέες κουλτούρες και είναι πιθανόν πως επίσης θα γνωρίσετε πράγματα ο ένας για τον άλλον.

Δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά διακοπές στο εξωτερικό; Μπορείτε να πάτε για κάμπινγκ. Καθαρός αέρας, ήλιος και επιστροφή στη φύση θα σας αφήσει να αισθάνεστε ανανεωμένοι και καινούργιοι. Ένα μεγάλο συν είναι πως τα παιδιά θα το λατρέψουν.


Κάντε μία έκπληξη στο ταίρι σας


Οι περισσότεροι από εμάς δεχόμαστε πως είναι φυσικό για μία σχέση να αλλάξει μέσα στο χρόνο (μία έρευνα δείχνει πως το αρχικό στάδιο ενθουσιασμού κρατάει για 18 μήνες) αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να αφήνουμε τα πράγματα να μπαγιατεύουν.

Κάντε μία έκπληξη στον σύντροφό σας με εισιτήρια για ένα event που ξέρετε πως θα το λατρέψει, και φυλάξτε τα κάπου που δεν θα το περίμενε έτσι για να το χαρεί περισσότερο. Εάν δεν υπάρχουν χρήματα, κλείστε τους τα μάτια και οδηγείστε τους σε ένα απομακρυσμένο όμορφο σημείο για ένα ρομαντικό πικ νικ. Ο αυθορμητισμός και η έκπληξη είναι φυσικά αφροδισιακά, έτσι ποιος ξέρει, μπορεί και να του ξανακλείσετε τα μάτια για άλλο λόγο πριν τελειώσει η βραδιά.


Ξαναφουντώστε παλιά πάθη



Τι ήταν εκείνο που συνήθιζε να σας κάνει να αισθάνεστε ζωντανός; Ξαναφουντώστε εκείνα τα πάθη και τα ενδιαφέροντα που είχατε όταν ήσασταν εργένης, μόνο αυτή τη φορά απολαύστε τα μαζί ως ζευγάρι.

Προτείνετε εναλλάξ μία δραστηριότητα και συμφωνήστε προκαταβολικά πως θα κάνετε και οι δύο προσπάθεια να συμμετέχετε και να είστε θετικοί. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί να συμφωνήσετε να δείτε μοντέρνο χορό για ένα σαββατοκύριακο σε αντάλλαγμα να πάτε για ορειβασία το επόμενο. Με λίγη τύχη, θα ξαναφουντώσετε το πάθος ο ένας για τον άλλον, ανακαλύπτοντας επίσης ξανά κάποιο παλιό χόμπι.


Πίσω στην αρχή


Λίγα είναι τα ζευγάρια, παντρεμένα ή όχι, που συνεχίζουν το περιπετειώδες, οπουδήποτε, οποιαδήποτε ώρα, σεξ που απολάμβαναν στην αρχή. Όταν χαθεί η σεξουαλική οικειότητα από μία σχέση, είναι δύσκολο να την ξανακερδίσεις, όμως σίγουρα δεν είναι κάτι το αδύνατο. Έτσι κι αλλιώς, υπάρχει μία πολύ καλή πιθανότητα ο σύντροφός σας να αισθάνεται το ίδιο με εσάς.

Πάρτε το χρόνο σας μέχρι να γνωριστείτε ξανά. Ανακαλύψτε ξανά τα βήματά σας. Πιείτε κρασί και βγείτε για ένα δείπνο μαζί, κάντε τον να γελάσει, στείλτε μηνύματα με φλερτ. Ούτε να υποθέσετε πως ξέρετε τι τους αρέσει στο κρεβάτι, αφού τα γούστα και οι επιθυμίες αλλάζουν. Ρωτήστε, εξερευνήστε και απολαύστε. Μόνο πάρτε τα όλα σιγά.


Παίξτε μεταξύ σας



Στο τέλος μίας κουραστικής ημέρας κάποιες φορές θέλετε απλά να βουλιάξετε στον καναπέ και να δείτε τηλεόραση. Δεν υπάρχει κάτι κακό σ’ αυτό, όμως το να κοιτάζετε μία οθόνη είναι απίθανο να δημιουργήσει οικειότητα, εκτός κι αν αγκαλιαστείτε παρακολουθώντας μία ρομαντική ταινία!

Διαλέξτε ένα βράδυ κάθε εβδομάδα για να σβήνετε την τηλεόραση και να κάνετε κάτι διαφορετικό. Σκάκι, χαρτιά ή επιτραπέζια παιχνίδια, μπορούν όλα να αποδειχθούν διασκεδαστικά. (Τα παιδιά θα το λατρέψουν, έστω κι αν στην αρχή θα γκρινιάξουν). Φυσικά, όταν θα πάνε στο κρεβάτι, μπορεί και να σας αρέσει να παίξετε ένα «πονηρό» παιχνίδι.


Γελάστε


Το έχουμε ακούσει όλοι πως το "γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο" και είναι αλήθεια και για τις σχέσεις μας, όπως και για την υγεία μας. Όταν γελάμε το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες στο αίμα, που περιλαμβάνουν σεροτονίνη, το φυσικό αντικαταθλιπτικό της φύσης, που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά.

Το γέλιο έχει επίσης την δύναμη να τονώνει τους συναισθηματικούς δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους. Γαργαλήστε ο ένας τον άλλον, κλείστε εισιτήρια για να δείτε έναν stand-up κωμικό ή μάθετε τα κόλπα του κλόουν για μία ημέρα, οτιδήποτε σας κάνει να γελάσετε, θα σας φέρει και πιο κοντά.


Βραδιά ραντεβού


Μπορεί να νομίζετε πως είναι πολύ σκηνοθετημένο να έχετε προγραμματίσει το σεξ στην ατζέντα σας, όμως εάν θέλετε να απολαύσετε περισσότερη οικειότητα στην σχέση σας, κάποιες φορές πρέπει να το προσπαθήσετε για να συμβεί. Όπως "κλείνετε" μία babysitter για να βγείτε ένα ραντεβού, κανονίστε ώστε οι γονείς σας να κρατήσουν τα παιδιά για ένα απόγευμα ή ένα βράδυ.

Ακόμα καλύτερα, κλείστε μία βραδιά σ’ ένα ξενοδοχείο. Η προσδοκία είναι ένα σπουδαίο αφροδισιακό και βλέποντας μία "ξεχωριστή βραδιά" γραμμένη στην ατζέντα θα σας χαρίσει κάτι για να περιμένετε με ανυπομονησία.


Ξεκαθαρίσετε την κατάσταση


Η έλλειψη οικειότητας (είτε συναισθηματική είτε σωματική) μπορεί συχνά να είναι σημάδι πως υπάρχουν άλλα προβλήματα σε μία σχέση. Εάν αισθάνεστε θυμό ή έχθρα προς τον σύντροφό σας, θα πρέπει πρώτα να κάνετε βήματα να δώσετε λύση στην κατάσταση, ενώ αγνοώντας το πως αισθάνεστε ως προς το να διατηρήσετε την υπάρχουσα κατάσταση, αυτό θα βλάψει τη σχέση σας μακροπρόθεσμα.

Διαλέξτε μία ήρεμη στιγμή, μιλήστε ανοιχτά και αγαπημένα (όχι όταν είστε ήδη θυμωμένος) και να είστε πρόθυμος να αναλάβετε το δικό σας μέρος της ευθύνης. Εάν δεν ήσασταν ειλικρινής ο ένας στον άλλον εδώ και χρόνια, ένας σύμβουλος μπορεί να σας προσφέρει την υποστήριξη που χρειάζεστε για να ξεδιαλύνετε τα πράγματα.

http://sciencearchives.wordpress.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...