Η γλώσσα του σώματος του στην σχέση σας...




Η γλώσσα του σώματος έχει αποδειχτεί και επιστημονικά ότι μιλάει από μόνη της. Σίγουρα οι κινήσεις μας λένε πιο πολλά από όσα το στόμα που καμιά φορά μπορεί να ψεύδεται ή να κρύβει λόγια. Δοκίμασε λοιπόν, να τον αποκρυπτογραφήσεις, βασιζόμενη σε αυτό ακριβώς που δεν μπορεί να κρύψει! Δε σημαίνει βέβαια αυτό πως πρέπει να ξεχνάς ό, τι σου λέει ή να πάθεις εμμονή με τις κινήσεις του.
Τσέκαρε απλά κάποια μικρά tips που θα σου χρησιμεύσουν για να έχεις μία πρώτη εντύπωση του... τι συμβαίνει στο μυαλό του. Προσοχή, όμως: παρότι οι κινήσεις είναι λίγο πολύ κοινές για όλους τους ανθρώπους, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα πορίσματα είναι και καθολικά! Επιπλέον, όσο πιο έξυπνος και πολύπλοκος είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο πολύ τείνει να αλλάζει τα στοιχεία που τον/ την κάνουν να μοιάζει με τους άλλους. Μας αρέσει να ξεχωρίζουμε... δεν μπορούμε ευτυχώς ή δυστυχώς όμως να ξεφεύγουμε πάντα. Λοιπόν...

Μόλις γνωριστήκατε:

Το σώμα του κοιτάζει εσένα ακόμη κι αν το πρόσωπό του είναι σταμμένο αλλού. Είσαι γι΄ αυτόν το σημαντικότερο πρόσωπο μέσα στο χώρο που βρίσκεστε.

- Σε κοιτάζει σταμάτητα για περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα τη φορά. Προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου και να σε ρίξει. Μην το παίρνεις πάνω σου, αν το κάνει με ευκολία, προφανώς έχει κάνει προπόνηση. Δεν ξέρεις τι θέλει από εσένα...

- Μισογελάει: Το σοβαρό μέρος δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται, ενώ το χαμογελαστό προσπαθεί να σου γίνει συμπαθής. Μάλλον ούτε ο ίδιος δεν ξέρει αν του αρέσεις ή όχι, οπότε αγνόησέ τον. Μέχρι να βρει άκρη εσύ θα έχεις βρει το ολόκληρο χαμόγελο που σου αξίζει.

- Ανασήκωσε το βλέμμα του έντονα με το που μπήκες στο χώρο. Του αρέσεις (εκτός κι αν είσαι ντυμένη καρνάβαλος οπότε καλό είναι να κοιταχτείς λιγάκι στον καθρέφτη).

- Έχει τα χέρια του στις τσέπες ή την ζώνη του συνεχώς, οπότε  προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου στα... «προσόντα» του, άρα καλό είναι βα αναλογιστείς ποιο είναι το μόνο ίσως πράγμα στη ζωή του που έχει ενδιαφέρον...

- Στέκεται προς εσένα με τα πόδια ανοιχτά άρα προφανώς και νιώθει έντονη έλξη. Σεξουαλική κατ' αρχάς και όχι μόνο...

- Στέκεται με τις μύτες των ποδιών του να κοιτάζουν η μία την άλλη, αν σου αρέσει, μιας και προφανώς είναι ντροπαλός- δώσε του εσύ το πρώτο θετικό σημάδι... και βλέπεις!

- Χαμόγελαει, διακριτικά. Μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι του αρέσεις αλλά δεν θα κάνει εύκολα το πρώτο βήμα.

- Γέρνει το κεφάλι του αριστερά ή δεξιά όταν κοιτάζεστε: προφανώς ντρέπεται! Άρα του αρέσεις πολύ!

- Χαμογελάει, έντονα. Επίσης θετικό. Πολύ θετικό!

- Χαμογελάει και το βλέμμα του είναι διαπεραστικό και προκλητικό. Μάλλον πρόκειται για εκείνα τα πονηρά, κακά παιδιά. Τους παιχνιδιάριδες κηνυγούς, σίγουρους για τον εαυτό τους. Είναι το αρπακτικό κι εσύ το θηραμα. Θα κάτσεις να σε φάει;


Και φτάσαμε αισίως στο πρώτο ραντεβού:

- Αν μόλις συναντηθείτε σου δώσει το χέρι του με την παλάμη προς τα επάνω σημαίνει ότι αναζητά μια γυναίκα που να ενωθεί με ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς. Είναι ένας άντρας σίγουρος για τον εαυτό του και σε αντιμετωπίζει θετικά χωρίς να προδικάζει καταστάσεις.

- Αν κάνει έντονες χειρονομίες όταν μιλάει μάλλον πρόκειται για φαφλατά που προσπαθεί να μονοπωλησει το ενδιαφέρον και να γίνει το επίκεντρο της προσοχής.

- Σου κρατάει το χέρι δημοσίως: Είναι ο τύπος του άντρα που είναι έτοιμος για σοβαρή σχέση ή τουλάχιστον αυτό θέλει να δείξει. Με τόσα που έχουν δει τα ματάκια μας κράτα μία πισινή, Οι υπέρ- ενθουσιώδεις τύποι συνήθως δεν ξέρουν καν τι τους γίνεται εκείνη τη στιγμή, πόσο μάλλον στο μέλλον!

- Αγγίζει την μέση σου: Μετά βίας κρατιέται και σταματάει το χέρι του χαμηλά στην πλάτη.

- Αγγίζει το στομάχι του όταν μιλάει: θεωρεί ότι το κέντρο του κόσμου είναι ο εαυτός του. Αν σου αρέσει θα πρέπει να μην παραλείπεις να του λες πόσο μεγάλο κελεπούρι θεωρείς ότι είναι, τι τυχερή είσαι που καταδέχτηκε να σου κάνει την τιμή κτλ κτλ. Αλλά θα σου προτείνουμε να το ξανασκεφτείς.


- Σε φιλάει βαθιά και τρυφερά: Του αρέσεις πολύ, προφανώς. Βέβαια... θα σου φυτέψουμε κι ένα αγκάθι γιατί όπως πολύ καλά ξέρουμε να προσποιούμαστε εμείς τέτοια παθιασμένα και συναισθηματικά φιλιά... ξέρουν κι εκείνοι τι επίδραση έχουν πάνω μας.

- Γλύφει τα χείλη του όταν σου μιλά ή όταν σε κοιτάζει: κοινώς ακκονίζει τα νύχια του... Ετοιμάσου!

- Αν όταν είσαστε μαζί σου στέκεται σε απόσταση αναπνοής από σένα, καίγεται να δημιουργήσει μεταξύ σας σωματική και –γιατί όχι- συναισθηματική επαφή.

- Γελάει. Μαζί σου αισθάνεται χαλαρός και μπορεί να είναι ο εαυτός του. Έχεις νικήσει τις άμυνές του και είναι έτοιμος να σου ανοίξει την καρδιά του.

- Σε αποχαιρετά με ένα γλυκό φιλί. Σέβεται τις ανάγκες και την προσωπικότητά σου και δεν είναι λυσσασμένος για σεξ.
- Σε αγκαλιάζει... χμμμ καμιά φορά αυτό μπορεί να κρύβει περισσότερο συναίσθημα κι επικοινωνία ακόμη και από ένα φιλί.  Όχι μόνο του αρέσεις, αλλά αισθάνεται οικεία και όμορφα μαζί σου.
- Σε κρατά με δύναμη σταθερά και συχνά. Σε θέλει ξεκάθαρα και σου δείχνει ποιος έχει το πάνω χέρι.
- Αγγίζει τα μαλλιά και την πλάτη σου, του αρέσει να έχει έντονη επαφή μαζί σου και δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες.
- Αν σε φιλάει ενώ ταυτόχρονα σε παίρνει στην αγκαλιά του ίσως και να πρόκειται για το ξεκίνημα ενός μεγάλου έρωτα.
- Κάθεται πάνω στα χέρια του: είναι αμήχανος και προσπαθεί να μην πει κάτι που θα χαλάσει το κλίμα. Αισθάνεται άβολα.

Και τα ραντεβού συνεχίζονται καταλήγοντας σε σχέση...

- Αν όταν περπατάτε στο δρόμο σε κρατά και τα βήματά σας συγχρονίζονται τότε, εκτός από εραστές, είσαστε και καλοί φίλοι. Το μήνυμα που στέλνετε προς τα έξω ότι είσαστε ένα, συνδεδεμένοι με ισχυρούς δεσμούς.

- Αν  μεταξύ σας επιτρέπετε ο ένας στον άλλο να ακουμπάτε τα κεφάλια σας αυτό δηλώνει εμπιστοσύνη.

- Αν βάζει τις δυο του παλάμες κυκλώνοντας το πρόσωπό σου, αυτό δηλώνει πολύ ισχυρά αισθήματα. Δεν είναι κάτι που γίνεται επίτηδες, απλά προκύπτει με τον καιρό. Το να κρατά το πρόσωπό σου με τα χέρια του είναι η προσπάθειά του για να συντονιστείτε απόλυτα.

- Βάζει τα μαλλιά σου πίσω απ' το αφτί σου. Η τρυφερή αυτή χειρονομία όταν γίνεται δημοσίως θέλει να δηλώσει ότι είσαστε ζευγάρι. Όταν γίνεται όταν είστε μόνοι σας θέλει πολύ απλά να πει: «Μ' αρέσει να σε φροντίζω».

- Αν καθόσαστε κολλητά ο ένας με τον άλλο αυτό θέλει να δηλώσει ότι είσαστε μαζί σε ό,τι μπορεί να προκύψει. Επιπλέον η επαφή των γοφών και των μηρών δηλώνει οικειότητα.

- Σε φιλάει στο μέτωπο. Όχι απλα σε θέλει, αλλά αισθάνεται την ανάγκη να σε προστατεύει.

- Αν γυρίζετε και κοιτάτε ο ένας τον άλλον την ώρα που απομακρύνεστε σημαίνει πολύ απλά ότι δεν μπορείτε να είσαστε μακριά ούτε λεπτό και ότι θα μετράτε τις ώρες –ή τα λεπτά- μέχρι να ξαναβρεθείτε.


- Αν αντιγράφετε τις κινήσεις ο ένας του άλλου, δηλώνει ότι έχετε παρόμοιο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς και ότι αυτή η σχέση έχει όλες τις προϋποθέσεις να σας γεμίσει ασφάλεια και δέσιμο.

- Το δέσιμο των ζευγαριών μπορεί στην αρχή να εκφράζεται με κοινές επιλογές στα χρώματα, τη μουσική ή τη διασκέδαση, εξελίσσεται όμως στην πορεία σε κοινές επιλογές στους στόχους της ζωής.

- Τα συχνά αγκαλιάσματα –δημοσίως ή μόνοι σας- δηλώνουν ότι αισθάνεστε άνετα να δείξετε ο ένας στον άλλο την αγάπη σας. Αισθάνεστε ασφαλείς και θεωρείτε ότι είσαστε ένα ζευγάρι που δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο ένας για τα αισθήματα του άλλου.


Και πάμε τώρα στο... σεξ!

- Αν βάζει μουσική, ανάβει κεριά και γενικά προσπαθεί να φτιάξει ρομαντική ατμόσφαιρα πριν πάτε στο κρεβάτι, πρόκειται για έναν ρομαντικό άντρα που οι ανάγκες σου είναι γι' αυτόν Νο 1 προτεραιότητα.

- Σε αγγίζει με τα χείλη απαλά: Σε θέλει πολύ,  όμως, προσπαθεί να κρατηθεί και να παραμείνει gentleman. Είναι περισσότερο γλυκός παρά σεξυ και αισθάνεται ανασφάλεια για το αν θα βρει τον τρόπο να σε ξετρελάνει.


- Αν την ώρα που κάνετε έρωτα σε κοιτάζει στα μάτια έστω και για λίγα δευτερόλεπτα ένα είναι το σίγουρο. Δεν θέλει μόνο σεξ αλλά και κάτι παραπάνω σε συναισθήματα...

- Σου κάνει μασάζ στην πλάτη. Σ' εκείνον δίνει την ευκαιρία να απολαύσει οπτικά το σώμα σου και σε εσένα να χαλαρώσεις με το απαλό ή πιο έντονο άγγιγμά του.

- Αν επιλέγει την στάση που σας θέλει τον έναν ξαπλωμένο δίπλα-δίπλα με τον άλλο με τα πρόσωπά σας να κοιτάζονται, πρόκειται για έναν άντρα με αρκετές ανασφάλειες που θέλει να του επιβεβαιώνετε τα συναισθήματά σας συνεχώς. Η συγκεκριμένη στάση απαιτεί μεγάλες δόσεις τρυφερότητας, κάτι που αποζητά ο γλυκός σου εραστής.

- Επιλέγει την γυναίκα από πάνω. Είναι αρκετά παιχνιδιάρης και απολαμβάνει το σεξ, ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση της παρτενέρ του. Γι' αυτό προτιμά την στάση αυτή που το πιο πιθανό είναι ότι θα φέρει την γυναίκα σε οργασμό. Όχι ότι αποκλείουμε και την επρίπτωση του τεμπέλη. Αλλά αυτό είναι κατι που θα κρίνεις μόνη σου!

- Προτιμά την γυναίκα στα τέσσερα: Αυτή η στάση δεν σας δίνει την δυνατότητα να κοιτάζεστε στα μάτια, κι αυτό του δίνει την δυνατότητα να κρατάει τις «άμυνές» του. Ωστόσο μην ξεχνάς ότι το θέαμα που αντικρίζει ο άντρας με αυτή τη στάση είναι πολύ ερεθιστικό.

- Είναι fan του ιεραποστολικού. Πρόκειται μάλλον για έναν άντρα των τύπων που μαζί του θα αισθανθείς ασφάλεια και τρυφερότητα. Αν η σταθερότητα και η ρουτίνα είναι αυτό που χρειάζεσαι, μόλις βρήκες τον άντρα των ονείρων σου.

- Αν μόλις κάνετε έρωτα γυρίζει προς την αντίθετη πλευρά, αυτό σημαίνει ότι θέλει να κρατήσει τις αποστάσεις, τόσο την σωματική όσο και την συναισθηματική. Προφανώς δεν είναι έτοιμος για δεσμεύσεις και για τίποτα περισσότερο από σεξ.


- Ένας άντρας που κοιμάται μπρούμυτα, είναι ένας άντρας γεμάτος πάθος και ενέργεια. Θέλει να είναι απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις του και βάζει υψηλούς στόχους. Αν λυγίζει τα γόνατα προς τα έξω και απλώνει τα χέρια πιάνοντας πολύ χώρο στο κρεβάτι μάλλον πρόκειται για έναν σχετικά συγκεντρωτικό χαρακτήρα.

- Κοιμάται σε εμβρυική στάση: Πρόκειται για έναν ευάλωτο και ευαίσθητο άντρα. Θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του και την καρδιά του και θέλει να αισθανθεί πρώτα ασφαλείς ότι τα αισθήματά του θα βρουν ανταπόκριση πριν δοθεί ολοκληρωτικά σε μια σχέση.

- Αν μετά το σεξ, ζητά να κάνετε το «κουταλάκι», αυτός ο διασκεδαστικός κατά τ' άλλα τύπος, μπορεί να είναι τρελός για σένα, είναι όμως και λίγο κτητικός. Η στάση που το σώμα του κυκλώνει το δικό σου υποδηλώνει ότι θέλει να σε έχει δική του και μόνο δική του. Αν η στάση αυτή γίνεται αντίστροφα – με το δικό σου σώμα να αγκαλιάζει το δικό του- τότε αποζητά από εσένα να τον φροντίσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...