Η Σχέση Είναι Ένας Κήπος





Η σχέση είναι ένας κήπος. Αν περιποιείστε τον κήπο σας με επιμέλεια, προσοχή και συνέπεια, θα ανθοφορήσει. Δώστε του ήλιο και νερό, και τα φιντανάκια θα γίνουν γερά, υγιή φυτά. Αν τον παραμελήσετε θα γεμίσει ζιζάνια. Αν τσαλαπατήσετε τα φυτά, μαδήσετε τα φύλλα τους, τους αρνηθείτε την αγάπη και την τροφή που χρειάζονται θα μαραζώσουν και θα πεθάνουν.

Αν αντιμετωπίζετε τη σχέση σας με εκτίμηση και σεβασμό, θα παραμείνει δυνατή. Αν της αφιερώσετε το χρόνο, την προσοχή και το ενδιαφέρον σας, θα συνεχίσει να εξελίσσεται από μέρα σε μέρα. Αν όμως την πάρετε σαν κάτι δεδομένο και θεωρήσετε ότι απλά θα συνεχίσει την πορεία της, το πιο πιθανό είναι ότι κι αυτή θα μαραζώσει και θα πεθάνει.

Είναι πολύ εύκολο να θεωρήσει κανείς τη σχέση του δεδομένη. Μόλις τελειώσει το δύσκολο μέρος της εύρεσης και της δημιουργίας της αγάπης, πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι βολεύτηκαν και στρέφουν την προσοχή τους σε άλλους τομείς. Διαγράφουν την σχέση από τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνουν. Η σχέση όμως είναι μια αέναα και εξελισσόμενη οντότητα που χρειάζεται φροντίδα για να επιβιώσει. Όπως ο κήπος, έχει και αυτή τις βασικές ανάγκες. Ακόμη και όταν περάσει η εποχή της πρώτης σοδειάς, έχει ανάγκη από στοργική φροντίδα, εκτίμηση και σεβασμό, προκειμένου να συνεχίσει να ανθίζει όλα τα χρόνια που θ’ ακολουθήσουν.

Kahil Gilbran
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...